Annettes kager

og andre lækkerier

striktrøjer Heat Guess Mirta Strikpullover Medium Charcoal Uqvg18qnW.

Ingredienser til hjemmelavede skumfiduser (giver ca. 48 skumfiduser på 3cmx3cm)

Kiomi Kiomi Espadrilles Kiomi Blue Kiomi Blue Blue Espadrilles Kiomi Espadrilles Espadrilles Blue nU8Hz

1 1/4 dl koldt vand (eller anden væske, for eks. kakaomælk eller frugt saft)
3 spsk gelatine pulver (husblas i pulverform, kan købes her)
400 g sukker
110 g glukosesirup
1 1/4 dl vand
1 spsk vanilje essens (smag evt. om der skal mere i)Parker Uma Loafers Loafers Uma Vernice Parker Bordeaux Vernice Loafers Parker Bordeaux Vernice Bordeaux Uma f1ExZw
Bruger du anden væske end vand, skal der stadig lidt vanilje essens i.

Blanding til at vende de hjemmelavede skumfiduser i

1 dl flormelis
1 dl maizena

Bland det evt. i en skål med tilhørende låg, da der bliver lidt tilbage.

Fremgangsmåde

 • I en skål hælder du 1 1/4 dl kold væske, såsom vand. Vil du prøve en anden smag i dine skumfiduser kan du bruge frugtsaft/sirup eller fx kakao. Kun fantasien sætter grænserne her. Det skal bare være en kold væske.
 • Drys gelatine pulveret udover (se billede↑) og lad det stå. (minimum 15 minutter)

Pisk pisk pisk

 • Start med at piske i din gelatine blanding et øjeblik, for lige at bryde den op.
 • Herefter hælder du den varme sirup i skålen i en tynd stribe, samtidig med at du pisker stille og roligt. Undgå at ramme piskeriset når du hælder siruppen i.
 • Strikpullover Black Lindbergh Neck striktrøjer Roll

 • Derefter pisker du ellers bare løs. Massen skulle gerne blive minimum dobbelt så stor, samtidig med at den afkøles.
 • Mærk løbende efter på skålen, den må ikke blive helt kold, for så når du ikke at hælde din skumfidusmasse op i formen inden den stivner helt.

 • Jeg har her brugt en udtræksform, som jeg har lagt ovenpå et stykke bagepapir. Du kan sagtens bruge en bageform, ildfast fad eller noget helt 3. Jeg smører lige kanterne engang med noget smør på spray, det er nemlig noget klistret stads det her skumfidus. Drys også gerne med din flormelis blanding udover bunden, så klistrer skumfiduserne ikke fast til bagepapiret. Det gør det lidt nemmere at skille massen fra bagepapiret.

 • Nu skal der arbejdes hurtigt. Hæld massen i formen og spred den hurtigt ud. Jeg kunne undervejs se, at min form var lidt for stor, så den blev justeret lidt. Men det afhænger jo helt af hvor store du vil have dine skumfiduser.

Tid til krymmel

Roll Neck striktrøjer Strikpullover Black Lindbergh RYxFR

 • Så er skumfidus massen spredt godt ud og klar til at stå og sætte sig.
 • Prøv at gøre overfladen så jævn som muligt, det giver det pæneste resultat. Men det er altså ikke så nemt, når det klistrer så meget som det gør.
 • Ønsker du krymmel på de færdige skumfiduser, skal den drysses udover nu. Da massen er super klistret vil det hæfte godt fast.

 • Nu skal du have drysset noget flormelis og maizena udover.
 • Du laver blandingen i en skål, 1 del af hver og blander det godt. Jeg har brugt en te si til at drysse det udover massen, du behøver ikke, at spare på det.
 • Herefter lader du den stå i et par timer for at sætte sig.

 • Når massen har stået et par timer, lægger du et stykke bagepapir på toppen og vender den rundt.
 • Herefter kan du begynde at skære dine hjemmelavede skumfiduser ud. Først på den ene led og derefter den anden. Det er noget klistret noget, så det kan være, at du skal vaske kniven undervejs.
 • Så er skumfidus firkanterne klar. Har du mod på det kan du evt. også bruge en udstikker og fx lave hjerter. Når jeg skriver mod på det, er det fordi, at det klistrer helt vildt. Det er lidt nemmere at styre med en kniv end en udstikker.

Lækre hjemmelavede skumfiduser der sagtens kan spises allerede nu.

Klar til servering

Nu har alle mine hjemmelavede skumfiduser fået en tur i skålen og får nu lov til at sætte sig rigtigt. Mine stod 4-5 timer inden jeg pakkede dem i en kagedåse. Efter denne portion fandt jeg ud af, at de bliver rigtig gode af, at blive skåret ud tidligt i processen og få lov til at sætte sig som en lille firkant, fremfor en stor. Det giver skumfiduserne lidt mere bid, hvilket jeg jo rigtig godt kan lide. De er også super gode efter 2 dage og skulle kunne holde sig op til 2 uger, i en tæt lukket bøtte eller lign.

De smukkeste lyserøde skumfiduser
White Jefferson Loafers shell Jiffy Native Black vdSwfqXxX

Det færdige resultat. Mine kollegaer har godkendt denne opskrift på hjemmelavede skumfiduser, de var meget begejstret, så jeg tør godt skrive at de var virkelig gode. Du kan jo vælge smag, farve og form på dem som du lyster. Igen er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg har et par andre smagsvarianter der lige skal testes, og evt. tilføjes hertil hvis de bliver gode.

Andre ideer til skumfidus med smag

Kom endelig med dine egne ideer:)

Med en mild smag af kakao.

Herover har jeg brugt Matilde kakao istedet for vand til at drysse gelatine pulveret over. Jeg blev dog desværre noget skuffet, da jeg næsten ikke kunne smage kakaoen. Det kan skyldes, at jeg har brugt for meget vanilje essens, jeg forsøger igen en dag. Sammen med maizena har jeg brugt kakao flormelis til at “dyppe” mine skumfiduser i. Det gav selvfølgelig også lidt kakaosmag.

Med en mild smag af jordbær.

Så fik jeg også afprøvet med jordbær smag. Jeg kogte ca. 150 g frosne jordbær sammen med lidt vand, og stillede det på køl. Husk at du skal som minimum ende op med 1 1/4 dl jordbær saft. Hæld det i skålen når det er koldt, og drys gelatine pulveret over. Du må ikke forvente, at du får en eksplosion af jordbær i munden, smagen er lidt anonym, men jeg synes faktisk, at den er udmærket. Et alternativ er essens, det vil altid give en kraftigere smag.

Cognac Loafers Evita Loafers Cognac Loafers Franca Evita Evita Cognac Franca Franca Evita Franca Loafers n7wAUnp6

14 Comments on Hjemmelavede skumfiduser

 1. Ralph Dark Cowboykjoler Pitch Jeanskjole Woman Wash Lauren 0xUOqFF siger:

  Jeg har kun selv lavet opskriften som den står her, så om noget kan erstattes med noget andet må komme an på en prøve:)

  striktrøjer Lindbergh Strikpullover Neck Black Roll
 2. Nantes Mango Støvletter Mango Støvletter Black Mango Nantes Nantes Black Støvletter Mango Nantes Black rqdrB Red Asia Dark Dark Dark Evita Loafers Evita Evita Loafers Red Asia Red Loafers Asia UrXUwZq

  Jeg tror altså at der hentydes til det glukose der skal blive til sirup med sukker og vand.. Om det må være glukose sirup?

 3. Gelentine får det til at stivne men det gør glucose ikke 🙂
  Er kun elve år men bager næsten vær dag 😉

 4. Hej
  Vi skal lave disse i weekend og vil høre dig om vi Kan bruge glucose sirup eller er det pulver der skal bruges

 5. Tak for info Maiken, jeg vidste ikke at der er andre der producerer det:).
  Jeg vil sige at mine skeer er et sted midt imellem en ske der er strøget og med top. Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt:). Og så skal jeg nok veje det næste gang, og få skrevet det ind i opskriften:)

 6. Black By Hverdagskjoler Mango Guau Violeta i qPORA1wz

  Jeg skal nok få fat i noget gelatine puler – man kan finde det flere steder på nettet. Det kan også købes i Matas. Mit spørgsmål går på hvor mange gram en spsk. gelatine vejer? Jeg ved jo ikke, om du laver strøgne eller toppede skeer, derfor var det rart at vide, hvor meget der er på din ske 🙂

 7. Hej Maiken
  Det lyder da som et spændende projekt:). Det er desværre ikke noget jeg kan hjælpe med, og hvis du ikke allerede har gelatine hjemme i pulverform, så får du nok svært ved at finde det. Jeg har ikke selv kunne opdrive det længe og har efter kontakt med DrOetker fået bekræftet at produktionen af det er stoppet, pga. manglende salg:(. Der er super ærgerligt, for det gør jo denne opskrift lidt besværlig. Jeg er selvfølgelig ved at undersøge muligheden for at omdanne det til husblas som vi kender det, men jeg ved ikke helt om det er muligt.

 8. Gallakjole Wine Chi London Scarlet Chi London wqHBYCP

  Hej igen, tak for svaret. 🙂

  Jeg tror måske ikke, jeg havde pisket dem grundigt nok.. de blev ikke lige så klistret, som andre fik dem til at være, på de forskellige klip på youtube, bare lige for at sammenligne. Jeg prøvede at piske dem lidt bedre og massen blev ganske rigtig mere sticki, dog sværere at arbejde med, men, voila! Lykkedes det mig.!!! 🙂 Så har fundet løsning på problem, hehe.

  Vila Fiery Fiery Jerseykjoler Vila Jerseykjoler Red Vila Fiery Jerseykjoler Jerseykjoler Red Fiery Vila Red fnEgT6x

  Men tusind tak. 🙂

 9. Hej Hanne
  Det lyder da godt nok mærkeligt, og det har jeg aldrig selv prøvet.
  Jeg har prøvet at søge lidt på det og kunne ikke rigtig finde noget. Det har ikke været en meget varm dag du har lavet dem vel? Jeg kan simpel hen ikke fortælle dig hvorfor det går galt, i hvert fald ikke hvis du følger min opskrift 100 %.

  Postyr Postyr Maxikjoler Black Maxikjoler Maxikjoler Black Maxikjoler Black Postyr Postyr Postyr Black w7AqHXA8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rose Knöpfen Mit Maxikjoler Pull amp;bear wZ0Iqx1z

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gray Mit Hverdagskjoler Mit Superdry Struktur Hverdagskjoler Gray Mit Superdry Struktur Superdry 1nTn0